Tutorial Auto Publish Blog

Posted by Hariz on Thursday, August 19, 2010

Assalamualaikum dan salam sejahtera. 
Disini Hariz kongsi tutorial macam mana nak buat auto publish
Sebab ada seorang blogger tanya pada Hariz.
Sebenarnya Hariz x pandai buat tutorial tapi hariz cubalah ye.
kepada yang tahu senyap okey.
Ini hanya perkongsian kepada orang yang tak tahu.


Auto publish adalah entri yang korang cipta itu akan dipublish sendiri
apabila korang tetapkan masa dan tarikh yang korang nak?
Jelas di situ?


Korang Tengok Video Di Bawah.





Korang Faham Tak?


1. Cipta Entri
2. Post Options 
3. Post date and time (tanda scheduled at)
4. Korang tetapkan Hari dan masa 
5. Publish 
6. Your Blog Pilih Scheduled
7. Done


PH : Minta Maaf Baru Pertama Kali Buat Video Tutorial :)

{ 7 comments... read them below or add one }

AiZ said...

cool.. aiz pun nak buat tutorial nih.. tapi malas plak sebab susah nak explain =__="

Mr.Homosapiensz said...

kdg2 vlog ni lmbt loading malas nk tunggu...tp klu screenshoot byk2 pn lmbt gk loading...huhu

Hariz said...

@Mr.Homosapiensz blog saya ke lambat loading bro?

diana said...

terima kaseh

izyanty collection said...

buat autopublish senang sikit coz leh blogwalking tanpa perlu fikir nak buat en3. yg penting kena prepair awal.dlm my blog sy akan buat auto publish sehari lebih awal dlm sehari.

zmah said...

Okay ,,,apa video tutorial ini,akak faham.Maknanya blogger yang muda lain lagi lah faham,,,

Anonymous said...

Such a superbly written post.. Thnkx after sharing this mail!
[IMG]http://www.sedonarapidweightloss.com/weightloss-diet/34/b/happy.gif[/IMG]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/6.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/7.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/8.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/9.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/10.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/11.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/12.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/13.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/17.gif[/img]
[img]http://www.cpcstorm.com/co/images/18.gif[/img]

Post a Comment