Roslin Hashim Jaguh Badminton Ke Bercerai?

Posted by Hariz on Thursday, August 19, 2010

Roslin Hashim Jaguh Badminton Ke Bercerai?





Bulan januari tahun lepas Hariz dengar Roslin Hashim Melepaskan isterinya selepas
12 hari menjadi suami isteri iaitu Faizah Mohammad 32 menjadi punca penceraian kerana Roslin Hashim tidak sabar


Roslin Hashim dikenali sebagai Jaguh Badminton Negara ? memberitahu Mahkamah Syariah Daerah Gombak Timur
Pada 18 Ogos 2010, dia telah melafazkan cerai ke atas isterinya, Norhayati Othman,38
Difahamkan Roslin Hashim Didesak oleh isteri serta ibu mertuanya.


Raja Azmi dikatakan menjadi punca penceraian Roslin Hashim dan isterinya.


Siapa Raja Azmi ni? 
Seorang produser terkenal dipercayai orang ketiga yang menjadi dalang penceraian 
Antara Roslin Hashim dengan Norhayati Othman. 




Dalam laporan terkini Harian Metro, isteri kedua Roslin, Norhayati Othman, 38, memberitahu 
Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur petang tadi perceraian berlaku apabila dia mendapat tahu 
Roslin telah bersama Raja Azmi di Hotel Corus, Jalan Ampang pada 7 Ogos lalu. 
Bagaimanapun, mengikut cerita Roslin, kehadiran mereka berdua di hotel itu diketahui Jalani.
Malah Roslin turut mengakui pada hari tersebut, dia dan Raja Azmi telah makan durian bersama dan menunggang kuda di Kemensah. 
Tetapi tegasnya, hubungannya dengan Raja Azmi, yang dikenalinya sejak 12 tahun lalu, sekadar ibu dan kakak.


Lafaz Cerai Roslin Hashim 
"I cerai you lah"


Persoalannya Roslin Hashim Jaguh Badminton ke Jaguh Bercerai? 
Bagi hariz. Hariz kenal beliau melalui penceraianya. Bukan melalui kejayaan beliau.
Mungkin Hariz tak ambik port sukan badminton negara.


Roslin Hashim Merupakan?
A. Jaguh Badminton
B. Jaguh Bercerai


PH : Penceraian adalah halal tetapi dibenci oleh Allah

{ 13 comments... read them below or add one }

MOFASAD said...

B

Ckin Kembaq said...

hmm..bahaya nih..ni lah akibatnya bila org anggap perkahwinn ni mcam bnda tk penting..rugi kan?..nk berumah tangga ni kna la get ready for mental and fizikal tau..jangan ingat syok ja kan?...tak suka..cuba tengok cara dia lafaz cerai, "i cerau you lah"...mcm tak ada persaan lgsg..hmm slh siapa?hanya depa yang tau...

p/s : agak 'emo' bila kna kat topik nih..huhu

Ery Farieha said...

heh
xleh blah soalan bawah tu
xD

Che Armster said...

C. Jaguh mengusha awek sebab gila ah kawen je dah 2 kali.. nasib baik berita putus couple tak masuk suratkhabar kalo tak mau tiap-tiap hari keluar muka dia

aku_gayahspears said...

erk

Hariz said...

Perkahwinan Itu bukannya satu perkara main2.
nak kawin fikir dulu.
Layakkah kita kawin?
Dah Kawin Jagalah rumahtangga itu baik2~

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

ermmm mcm2 hal la.

p/s: bek nt sy akn jg rumah tgga bek2 =)

Afiq said...

xtaw la apa nak jadi zaman skrg ni..orang lagi byk bercerai dari kawin rasanya huhu

Kap said...

at least dia kahwin dan tak rogol anak orang.
alhamdulillah.

suhaida shukor said...

@Che Armster

haha. pandai je kamu ye chearmster

kata hati bukan kata mulut said...

aku tak kenal roslin hahsim tu sapa
bermakna dia bukan jaguh

alisha said...

macam macam sekarang nih , isyh isyh .

sfatimahzj said...

kena tahu sebab apa perlunya perkahwinan...hmm

Post a Comment