Hariz Akan Berpindah Di Wordpress?

Posted by Hariz on Monday, August 23, 2010



Assalamualaikum dan selamat pagi kepada semua pembaca Hariz.
Hariz harap korang semua sihat-sihat senantiasa.
Hariz akan berpindah ke Wordpress? Betul ke? Hehehe


Sebenarnya Hariz sudah beli hosting dan domain..
Tapi Hariz tak pandai langsung pakai wordPress (jujur dekat sini)
Oleh itu Hariz akan belajar bagaimana untuk guna wordpress
Sebab apa Hariz pindah ke wordpress? Sebab wordpress
best dan berdomainkan nama sendiri pendek kan?
contoh prof-hariz.blogspot.com kalau wordpress (self-hosted)
leh jadi profhariz.com ... haa pendek kan?


So bila korang lak nak pindah ke wordpress?
sama-sama kita belajar wordpress dan hasilkan penulisan 
yang lebih-lebih baik.. hehehe


PH : Mood Godek-Godek Wordpress..





{ 12 comments... read them below or add one }

senandung semalam said...

wordpress ni mcm mne yep hariz..?

ecah said...

sape yg ade hosting ngan domain better berpindah ke wordpress..gadget wp lg byk..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

selamat berhijrah hariz

kalau kamu berjaya.....insyallah praktikalkan ilmu yang ada,......good luck

izyanty collection said...

cam2 ek wordpress...ada .com. selamat berhijrah...tapi lagi best guna blogspot dr .com...sebab bila ada .com dia cam satu web yg formal lak. blogspot cam lebih kepada personel.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

WOW ,

tahniah tau :) Great :)

encHIx laNDax said...

bape bro kau beli domain n hosting??kalau aku nak pakai blogspot,tapi nak [dot]com bole x???

Hariz said...

@senandung semalam wordpress ini macam blog juga. insyaAllah nanti hariz cerita okey :)

Hariz said...

@ecahye betul itu ecah :)

Hariz said...

@Siti Ruhayu Ab Rahman Terima kasih akak.. sudah semestinya insyaAllah

Hariz said...

@izyanty collection sebenarnya banyak kelebihan dia tau.... wordpress self hosted. insyaAllah kalau akak follow hariz nanti hariz ceritakan :)

Hariz said...

@miss lolly a.k.a luvfareda Thanks Cik lolly.. banyak kena belajar dengan wp kan :)

Hariz said...

@encHIx laNDax wordpress itu dia lebih kepada webblog. ko boleh jugak menaip macam blog.. sama je.. banyak lagi kelebihan wordpress taw...
domain hariz beli dengan iHosterz...

Post a Comment