Tambah Pendapatan dengan Tips Buat Duit dengan Blog

Posted by Hariz on Tuesday, June 18, 2013

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati - Sejak awal 2010 blogger di malaysia tumbuh bagaikan cendawan. Mereka pada asalnya mewujudkan blog adalah untuk meluahkan rasa dan menjadikan blog sebagai platform untuk meluah rasa. Dari situ kita dapat melihat dimana setiap remaja lingkungan 15-30 mesti mempunyai blog. Mengikut analisa dari search engine carian google pada tahun 2010-2012 hampir setiap hari ada sahaja search "Bagaimana untuk mencipta blog". Ini menunjukkan bahawa ramai yang berminat untuk membina blog.

Apabila sudah ramai yang membina blog, ada pula blogger malaysia yang lain mula menunjukkan hasil pendapat mereka melalui blog. Antaranya "Saya berjaya buat duit dengan blog dari nuffnang", "Income
pertama dari google adsense" "Pendapatan 4 Angka dari Blog". Dalam kesempatan itu pula, Ada muncul
sebuah seminar anjuran Denaihati Network iaitu Seminar Buat Duit dengan Blog dengan harga yang sangat murah itu RM50.

Seminar Buat Duit dengan Blog merupakan seminar yang pertama di malaysia yang menjemput blogger malaysia berkongsi petua-petua dan tips buat duit dengan blog yang betul. Mengikut laporan denaihati network. Hampir 180 peserta yang berjaya mendaftarkan diri dan berjaya mengumpul 4 juri yang berkongsi mengikut bidang  masing-masing.

Bagi saya blogger malaysia yang turut hadir dalam seminar buat duit dengan blog ternyata ini merupakan satu pengalaman yang terlalu mahal dan sesi seminar berjalanan dalam keadaan santai. Sepanjang sesi perkongsian yang menarik itu peserta dilihat sangat tekun dan gigih menyalin apa yang dikongsikan. Setelah program itu tamat.

Untuk menghargai pembaca-pembaca blog Denaihati Network dan juga blogger malaysia yang tidak berjaya menghadirkan diri ke seminar Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati. Mereka mengajurkan pula contest  "Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati" dimana peserta dan perlu kongsikan
Tips Buat Duit dengan Blog yang bermanfaat untuk pembaca.

Dalam banyak-banyak peserta saya sangat menarik dengan penulisan dari Hariz Blogger Malaysia dimana dia berkongsi Tips Penulisan yang baik mampu menarik minat pengiklan untuk beriklan di halaman blog kita. Untuk mengetahui lebih lanjut apakah artikel itu boleh terus ke http://profhariz.com/tips-buat-duit-dengan-blog-dari-seminar-denaihati/. Jangan lupa untuk support profhariz untuk memenangi contest tersebut.

{ 13 comments... read them below or add one }

Myra Jay said...

Yg penting kita pandai aplikasi pasti berjaya :D

Abdul Hakiim said...

Program baru jana duit tambahan online. Daftar saja terus dapat $10. Selepas daftar, dapatkan referral link dan promote di blog, fb, twitter, mana2 saja. Dan setiap lawatan anda akan 'dibayar' $1 walaupun orang itu tidak mendaftar. Sikit??? Bayangkan 10 orang klik sehari. Anda dah dapat $10. Convert to rm = dekat rm40 sehari. Sebulan??? Dah dekat rm1000!!! Siapa nak bagi free??? Daftar pun percuma... Xde risiko langsung, anda rajin promote, anda dapat banyak.

Daftar di sini...

http://EarnPerRef.com/? invcod=108043

Maaf mengganggu tuan blog. Sekadar berkongsi pengalaman.

mimah ade said...

Bagus ada seminar untuk membuat blog agar ramai nih. rupanya banyak blogger yang peduli sesama untuk meningkatkan pendapatan sesama blogger. kalau saya sendiri seorang trader forex yang menghasilkan uang dengan trading di forex. kalau kerjaan, saya kira hampir sama dengan blogger hanya saja waktu untuk mendapatkan profit lumayan lebih singkat daripada blog.

Sekarang saya seorang trader www.octafx.com yang ngasih gratisan $8 untuk awal trading dan bisa di WD. sekarang juga saya menggunakan keuntungan dari modal gratisan untuk menghasilkan dollar

bonzer said...

nice artikel kawan. . saya ada cara lain untuk menambah pendapatan dari online

klik link saya dibawah untuk mendapatkan tips-tips atau panduan penuh untuk mendapat wang ribuan dollar sehari dari ptc neobux

http://ptcrok.blogspot.com/2013/12/teknik-mendapatkan-ribuan-dollar-dalam.html

MarketGlory Indonesia said...

play this game n earn money http://goo.gl/uczc9e

Akmal Zaidi said...

baru tau ada kontest macam ni, nak try tengok la

Mohd Nasiruddin intanasir said...

Good

Naufal said...

new program make easy money !! Easy as 123 just click link below, free registration USD automatically generate in your acct...

http://stayreward.com/index.php?share=119061

Blog Hebat said...

RAHSIA BUAT DUIT DGN HANDFON FULL TIME / PART TIME
MAKLUMAT & DAFTAR PERCUMA http://www.MyTonePlus.com/zulyusoff




kuceng gemok said...

Salam. Ini ada satu website utk sesapa yg suka jwb soalan2 survey. Bukan survey free je tau.. Tapi kita akan dibayar utk setiap soalan survey yg kita jawab. Alaa bukannya susah pon nak jawab soalan survey ni kan? Lagi banyak survey yg kita jawab, lagi banyak la kita duit yg akan kita dapat. Ada survey yang menawarkan sampai RM7.00. Saya dah cuba, dan dah dapat RM10 dah pun. RM10 je la, sebab saya jarang online. Kalau rajin, mesti lg byk dapat. Daftar free je.. Jom try ke link ini:
http://my.ipanelonline.com/register?inviter_id=2321921

Ataupun cuba link ini: http://www.clixsense.com/?6344221 dan juga ini: http://www.neobux.com/?r=pipahbez untuk dapatkan duit dengan cara klik iklan2 yg disediakan. Daftar free. Mudah je. InsyaAllah menjadi.

Putri Azureen said...

tips yang menarik untuk menambah pendapatan secara online.

Zue said...

sy baru berjinak dgn blog...rupa2 nyer ada cara lain yang mudah untuk mendapatkan pendapatan selain berbusines..terimakasih atas perkongsian

Putri Azureen said...

cuba try nih..http://goo.gl/OntrSO

Post a Comment